Kan je ons iets over 4-D Ag World vertellen?

In 2015 hebben wij, Jan Pieter en Elizabeth de Vries, vanuit Nederland het bedrijf 4-D Ag World opgericht samen met zoon Jack die in Amarillo, Texas woont. Het bedrijf houdt zich bezig met verkoop van o.a. stalinrichting, stalrubber, en kalverjasjes in de Verenigde Staten.

4-D staat voor 4x Devries (en meisjesnaam Dijkstra van Elizabeth). Ag staat voor Agrarisch, World spreekt voor zich en het rode “pompeblêd” uit de Friese vlag verwijst naar onze Friese roots en wordt door iedere Friese emigrant herkend.

In 2011 zijn we voor vier jaar naar India verhuisd voor een project in de agrarische sector. Jan Pieter heeft hier grote melkveebedrijven opgezet voor Indiase multinationals. Terug in Nederland gingen we op zoek naar een nieuwe invulling. De stalinrichting die Jan Pieter had ontworpen en laten maken voor het project in India zag er erg goed uit en het Indiase bedrijf liet zien klaar te zijn voor een nieuwe tak en dat werd onze stalinrichting. Hierdoor is er een mooie samenwerking ontstaan in de ontwikkeling en verkoop van ‘state of the art’ stalinrichting. Daarna moest het natuurlijk verkocht worden in de Verenigde Staten! Jan Pieter heeft veel contacten op agrarisch gebied, aangezien hij tien jaar in Texas en Wisconsin gewoond heeft en zijn drie kinderen hier nog steeds woonachtig zijn. Oudste zoon Jack heeft de handelsgeest en ondernemersdrang meegekregen van zijn vader en een enorm netwerk in de agrarische wereld in Texas. Hij was daarom enthousiast om samen het bedrijf op te zetten. Zoon Bram is zelf agrarisch ondernemer met zijn vrouw in Wisconsin dus de grootste agrarische Staten hadden we te pakken. De agrarische wereld is enorm in de Verenigde Staten maar eigenlijk is het ook maar een hele kleine wereld wanneer je er veel mensen kent. Dochter Liz woont samen met haar man in Ohio en is ook een goede promotor. Elizabeth is vanuit Nederland verantwoordelijk voor het creatieve deel van 4-D. De afgelopen periode is een volledige collectie melkerskleding en kinder- speelkleding en T-shirts ontwikkeld voor de VS markt. Dit zijn allemaal kledingstukken die op de boerderij worden gebruikt en is een grote markt voor. Op dit moment worden deze in India gemaakt.

 

Waarom hebben heeft 4-D Ag World voor Texas gekozen?

Momenteel wordt er gebouwd aan een distributiecentrum en een kantoorruimte in Amarillo Texas. Er is voor deze plek gekozen omdat het de woonplaats van Jack is. Bovendien zitten er veel grote dairy farms in de Panhandle en ben je binnen een dag in centraal Texas waar veel klanten zitten. In Amarillo komt een grote voorraad stalinrichting, de volledige voorraad van de webshop ‘Ag Fashion’ en ‘Calf Fashion’ en de kleding wordt straks ook vanuit Amarillo verzonden.

 

Welk advies wil je meegeven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

In de business is het belangrijk jezelf te laten zien en bezoeken te brengen aan potentiele klanten. Regelmatig is 4-D te vinden op beurzen in de hele VS. Daarnaast is online marketing in deze tijd belangrijk en je kunt jezelf goed in de markt zetten door goede aflevering van producten. Tijdens de opstart was een snelle levering nog niet altijd haalbaar, dat zal straks vanuit Amarillo een stuk beter zijn. Het is soms nog even wennen aan de cultuur. Nederlanders kunnen soms erg direct zijn, dat zijn ze in de VS minder gewend en dat is voor beide partijen even wennen. Het opbouwen van een goed netwerk is daarom zeer belangrijk. Bij een tevreden klant schuif je een volgende keer veel gemakkelijker aan tafel. Een gedeelte van onze klanten heeft Nederlandse roots, waardoor je ook snel een band hebt. (En een beurs in Tulare CA met bijna alleen maar Friese 1e en 2e generatie succesvolle boeren is ook voor ons een feestje!) Wij kijken uit naar een mooie toekomst met het bedrijf in Texas, kijk gerust eens op onze facebook pagina of www.4dagworld.com en binnenkort op www.4dagfashion.com

Jan Pieter, Elizabeth & Jack de Vries
4-D Ag World
Amarillo Texas


Wilt u meer weten over 4-D Ag World, bezoek dan hun website www.4dagworld.com