Arbeidscontract (At will agreements)

Een arbeidsrelatie noemt men in de US een “employment at will”. Dit betekent dat beide partijen ieder gewenst moment, zonder opgaaf van redenen en aansprakelijkheid, de arbeidsrelatie kunnen opzeggen.

Salaris

Het salaris verschilt per bedrijf, maar de verschillen zijn ook zeer groot per staat. Het kan best zijn dat iemand met dezelfde job in New York tweemaal zoveel verdient als iemand in Texas. Daar staat tegenover dat Cost of living in New York ook veel duurder is.

CV’s

Anders als in Nederland zal je op CV’s in de VS geen geboortedatum, leeftijd of nationaliteit vinden. Het idee is dat je iemand enkel selecteert op basis van ervaring en kwaliteiten.

Sollicitatiegesprek

Stel tijdens sollicitatiegesprekken met Amerikanen geen vragen over leeftijd, geslacht, ras of (oorspronkelijke) nationaliteit. De Amerikaanse antidiscriminatiewetgeving geldt namelijk ook tijdens de werving en selectie van personeel.

Vakantiegeld

In de VS is dit niet verplicht gesteld door de federale overheid.
Het gevolg is dat het ongewoon is dat een werkgever in de US vakantiegeld aanbied als arbeidsvoorwaarde. 

Verlof- en ziekengeld

In de VS is dit niet verplicht gesteld door de federale overheid.
Het gevolg is dat dit per bedrijf zeer verschilt.

  • Feestdagen (Holidays)

De hoeveelheid feestdagen in een jaar verschilt sterk per bedrijf en betreft dit andere feestdagen als in NL. Over het algemeen zijn dit tussen de 6 en 12 dagen.

  • Vrije dagen (PTO = Paid Time Off)

De hoeveelheid vrij opneembare dagen in het jaar verschilt ook sterk per bedrijf. Over het algemeen zie je 5, 10 of 15 dagen, en dit kan inclusief of exclusief ziektedagen zijn. Tevens zie je soms ook verschillen tussen management en niet management.

  • Ziekte dagen (Sick days)

Sommige werkgevers bieden een aantal betaalde ziektedagen per jaar. Als die op zijn, dan gebruik je vrije dagen (PTO).

  • Onbetaald verlof (Unpaid leave)

Mochten ziektedagen en/of vrije dagen op zijn en een werknemer is ziek of afwezig, dan zal dit onbetaald verlof zijn.

 

Advies nodig?
Het is verstandig om een arbeidsrechtjurist in te schakelen om uw bedrijf te beschermen tegen aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld als u een werknemer ontslaat, een arbeidsovereenkomst of geheimhoudingsverklaring opstelt of een intern handboek samenstelt waarin het beleid en de procedures van het bedrijf worden vastgelegd. Door er meteen een expert bij te halen, beperkt u uw aansprakelijkheidsrisico tot een minimum.


Sander van Meurs
Meer weten over YER USA? Ga naar onze website: www.yer-usa.com