Kunt u iets vertellen over Hint 

 Hint is opgericht in 1992 in Nederland, en heeft naast de Nederlandse vestiging ook kantoren in Bahrein en in de US (Houston). 

Wij zijn een bedrijf wat al 25 jaar gespecialiseerd is in meten: het meten van de kwantiteit en kwaliteit in de wereld van de olie en gas maar ook in de petrochemie. 

Via meetinstrumenten van alle soorten en maten, intelligent of niet intelligent, verzamelen wij kwaliteitsdata die wordt verwerkt in ons software systeem genaamd AML. Zoals wij altijd zeggen “van sensordata tot boardroom management kennis”. Ons systeem vertaalt deze data onvertraagd in kennis voor de manager van de fabriek. Het dashboard in ons systeem geeft bijvoorbeeld in een oogopslag aan of er onderhoud moet worden gepleegd, of de samenstelling van de olie niet optimaal is, of er meters moeten worden gecheckt maar ook dat er een filter moet worden besteld omdat deze in afzienbare tijd moet worden vervangen. Door deze informatie te vertalen in werkopdrachten die moeten worden uitgevoerd zorgt dit voor optimale efficiëntie. Het uiteindelijke doel is om minder mensen efficiënter en kostenbesparend te laten werken. Daarnaast hebben wij een grote database met zeer gespecialiseerde ervaren consultants die wij inzetten als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld voor audits en projecten maar ook om mee te schrijven aan de ontwerpplannen voor een nieuwe fabriek. 

Waarom heeft Hint er voor gekozen om een kantoor in Texas te openen?  

 Wij hebben er voor gekozen om in Texas een kantoor te openen omdat deze staat de bakermat is voor de olie- en gasindustrie. Veel van onze relaties beginnen met het uitdenken en ontwerpen van de bouw of uitbreiding van hun fabriek met behulp van engineering bedrijven die gevestigd zijn in deze staat. Omdat wij een technologisch en innovatief bedrijf zijn, moet onze technologie in de beginfase van het project worden beschreven in de specificaties. Door ook een vestiging in Houston te hebben kan Hint snel schakelen op het moment dat er expertise gevraagd wordt op ons vakgebied. Onze projecten duren gemiddeld drie tot vijf jaar, dus lange-termijn relaties zijn voor ons een must. Door de vele beurzen die hier worden georganiseerd is het voor ons eenvoudig om in contact te blijven met onze huidige relaties maar ook te netwerken voor nieuwe potentiele relaties. Wij zien Texas als de locatie en markt om strategische groei te kunnen realiseren door middel van samenwerkingsverbanden en bedrijfsovername. 

Wat voor advies kunt u geven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas? 

Zaken doen in Texas betekent een lange termijn investering. Je kan niet verwachten dat een paar bezoeken aan Texas direct tot succes leiden. De meeste deals komen hier nog steeds tot stand in het “old boys network” . Bijvoorbeeld iedereen die hier gestudeerd heeft aan de bekende universiteit voor engineering, Texas A&M, worden Aggies genoemd. Het is algemeen bekend dat Aggies elkaar de business gunnen. Om als bedrijf succesvol te zijn is het van belang dat je echt in je relaties investeert. Zodra een Texaan weet dat je hier voor de langer termijn bent en je wilt meewerken aan de groei van de Amerikaanse economie, dan gaat zakendoen snel en plezierig. Als je eenmaal in de Amerikaanse economie meedraait dan ervaar je hoe prettig de service gerichtheid is en je ervaart vooral het enthousiasme bij alle personen om succesvol te zijn.