Kun je ons iets over Houthoff vertellen?

Houthoff is een onafhankelijk toonaangevend advocatenkantoor in Nederland. We hebben meer dan 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs die hoogwaardig juridisch advies en ondersteuning bieden aan een grote nationale en internationale klantenkring. Klanten kiezen Houthoff voor het oplossen van hun meest complexe en kritieke problemen. Waarom? Omdat niet alleen juridische kennis essentieel is, maar ook sterk strategisch advies. Klanten geven daarom aan dat de diepgaande juridische kennis in combinatie met de ervaring van onze specialisten hen heeft overtuigd dat ze met het beste team werken. Ze prijzen onze bewezen ervaring in het oplossen van geschillen en het benutten van kansen. Maar ook onze pragmatische aanpak van problemen, passie voor innovatie en een sterke ondernemersgeest blijven niet onopgemerkt.

We hebben kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York en vertegenwoordigers in Houston, Singapore en Tokio. Daarnaast zijn we exclusieve leden van Lex Mundi en hebben we ons eigen International Friends-netwerk.

Houthoff helpt klanten bij het anticiperen op kritieke momenten met praktische oplossingen voor complexe juridische problemen.

Waarom koos Houthoff voor vertegenwoordiging in Texas?

Internationalisering vereist meer dan op afstand kunnen werken, persoonlijke relaties zijn van onschatbare waarde in ons werk. Meer dan ooit eisen klanten dat de advocatenkantoren met wie ze werken internationaal gefocust zijn en hen overal ter wereld kunnen bijstaan. We geven hieraan invulling door te worden vertegenwoordigd in belangrijke economische centra, zoals Houston. Net als onze andere vertegenwoordigers, heeft Carmen Bakas, vertegenwoordiger in Houston, een grondige kennis van de lokale markt, omdat ze in Houston woont en werkt, dus ze kent de lokale business goed. Ze zal binnenkort lesgeven aan de juridische faculteit van de Universiteit van Houston en werken met lokale experts. Ze ontvangt regelmatig een team van toegewijde collega's uit Nederland en New York.

Houston, de wereldwijde hoofdstad van de olie- en gasindustrie, is een van de belangrijke economische centra met zijn bloeiende haven- en energiehandel, met volop mogelijkheden voor juridische ondersteuning op het gebied van Nederlands recht. Houthoff heeft diepgaande ervaring in de energie en een netwerk met veel klanten in deze sector. De aanwezigheid in Houston helpt ons om onze relaties met het olie- en gas-, offshore- en hernieuwbare energienetwerk daar te onderhouden.
 
Ons vertegenwoordigersmodel is succesvol gebleken waardoor onze internationale ambitie alleen maar is toegenomen. Tokyo is onlangs toegevoegd aan ons vertegenwoordigersnetwerk.

Welk advies wil je geven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Texas staat open voor nieuwe initiatieven. De olie- en gasmarkt blijft groeien. Daarnaast biedt Houston kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van waterbeheer en life sciences. Opvallend is dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en innovatie op het gebied van nieuwe energie. Het is belangrijk om goed advies te krijgen over de steeds veranderende regelgeving.
 
De Texaanse gastvrijheid is hartverwarmend. Veel zakelijke deals zijn gesloten tijdens een BBQ- of steakdiner. Neem de tijd om mensen te leren kennen. Analyseer de markt grondig en vraag advies aan experts.
 
Edward de Bock, Managing Partner bij Houthoff, geeft inzicht in de internationale strategie van het Nederlandse advocatenkantoor dat zich naast Nederland vestigde in onder andere Houston, Texas.


Ga voor meer informatie over Houthoff naar www.houthoff.com.