Thomas Massink, Business Development Manager Americas bij Ampelmann, geeft een inkijkje in dit fenomenale bedrijf uit Delft.

 

Kun je ons iets over Ampelmann vertellen?

Van oudsher heeft Nederland een stevige traditie en reputatie op het gebied van water. Nederland heeft zich omhoog gewerkt vanuit moerassen en afhankelijkheden van getijden en heeft nieuwe bedrijvigheid opgezet op zee en in overzeese gebieden. Amplemann is een Nederlands bedrijf dat behoort behorend tot de categorie met bedrijvigheid op zee. Het bedrijf voorziet in services die compenseren voor de natuurlijke bewegingen van het water in de offshore industrie. Een goed voorbeeld hiervan is de loopbrug die mensen veilig kunnen transporteren van het schip naar de offshore structuur, zoals platforms en windmolens.

 

​Waarom is Ampelmann een kantoor in Texas gestart?

​Ampelmann is haar dienstverlening aan de offshore Energie industrie gestart in 2008, als een spin-off van de TU Delft. Sindsdien is Ampelmann wereldleider geworden in het bieden van offshore access. Aangezien Houston de Energie hoofdstad van de wereld is, was het een logische stap voor Ampelmann om hier een kantoor te openen. Sinds 2013 ben ik op en neer gevlogen vanuit Amsterdam naar Houston om mij te storten op business development in dit gebied, tot er genoeg mogelijkheden waren om een kantoor te starten zoals

Ampelmann USA Corp. In het voorjaar van 2015 zijn wij als Ampelmann ook gevestigd in Houston, Texas. Vervolgens zijn mijn vrouw en ik in September 2015 naar Houston verhuisd. Vanuit deze locatie overzien wij de bedrijvigheid in zowel Noord- als Zuid- Amerika. Sinds de start in Houston hebben we onze vloot uitgebreid van een naar acht systemen, zijn we naar grotere kantoren verhuisd, hebben we drie Amerikaanse medewerkers aan boord gebracht en is het plaatselijke team uitgebreid met een tweede Nederlander.

 

​Welk advies wil je meegeven aan Nederlandse ondernemers die in Texas zaken willen doen?

Het heeft even geduurd voordat wij alle uitdagingen van de Amerikaanse bureaucratie onder ogen hadden gezien, maar zonder uitdaging is er ook geen spanning. De huidige uitdaging is de dalende Energie markt, dat er voor zorgt dat bedrijven zoals Ampelmann flexibel en creatief moeten zijn en wordt het belang van het onderhouden van goede relaties met de klanten alleen maar verder onderstreept. ​Houston is de vierde stad in de Verenigde Staten en biedt daarmee genoeg om de uitdagingen het hoofd te bieden. De stad biedt zoveel mogelijkheden op het gebied van restaurants, entertainment en natuur. Het voordeel van zakendoen in de Verenigde Staten is dat er hier een serieuze 'can do' mentaliteit heerst en dat ambitie oprecht wordt aangemoedigd en beloond.  Dit gaat nog sterker op voor een staat als Texas die de vrijheid van ondernemerschap hoog in het vaandel houdt. De wetgeving op het gebied van (zakelijke) belastingen is hiervan een goed voorbeeld. De Amerikaanse droom wordt absoluut nageleefd en nagestreefd in Texas.


​Wilt u meer weten over Ampelmann, bezoek dan hun website: www.ampelmann.nl