Deze contra delegatie is een inspanning om de banden tussen Eindhoven en Austin te versterken

Deze handelsmissie volgt na de handelsmissie van Eindhoven naar Austin ook wel “Counterwave” genoemd, wordt georganiseerd door Brabant C en het Cultuur fonds samen met Creative Holland, Westergasfabriek, de gemeente van Eindhoven, Hightech XL, Eindhoven 365, BOM, Brainport Development en het Living museum.

 

New Dutch Wave wordt jaarlijks gehouden op het SXSW in Austin, Texas. In 2016 waren ze overtuigd dat de Nederlandse initiatieven – met muziek, film en digitaal – tijdens het festival gebundeld moesten worden om een echte impact te kunnen maken. Ieder jaar heeft de New Dutch Wave ongeveer 50 deelnemers.

 

De ‘Counterwave’ is een logische ontwikkeling om de banden aan te halen tussen SXSW, de stad Austin en de V.S. met Nederland en haar creatieve industrieën, zeggen de organisatoren.

 

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma bezocht Austin eerder dit jaar om de banden te versterken tussen Austin en Eindhoven op het gebied van smart cities, smart mobility en renewable energy. De steden hopen ook een permanente plek te kunnen geven aan elkaars festivals, SXSW en de Dutch Design Week.

 

SXSW wordt volgend jaar gehouden van 8 tot 17 maart. Sprekers zoals Wyclef Jean, Joseph Lubin, Zoe Saldana, Maria Shriver and Jeff Zucker zijn al aangekondigd voor SXSW19.

 

Lees meer over de ‘Counterwave’ hier.

October 25, 2018

Comments