Kan je ons iets vertellen over Bayards?

Als je aan aluminium denkt, kom je al snel uit bij bierblikjes, folie, vliegtuigen en lichtgewicht auto’s. Maar er is ook een grote markt die minder bekend is, zoals die van de helikopter landingsplatforms, superjachten, geluidsschermen en defensie voertuigen. Allemaal unieke, hoogwaardige toepassingen voor veeleisende klanten. Bayards Aluminium Constructies BV uit Nieuw-Lekkerland is een internationaal erkende koploper in deze oplossingen. Al 55 jaar lang ontwerpen, engineeren, produceren en installeren onze experts en vaklieden de meest complexe constructies uit aluminium, met als doel om zowel het gewicht als het onderhoud aan de constructie (en dus kosten) te minimaliseren.

Waarom heeft Bayards voor Texas gekozen?

Veel van onze oplossingen (zoals helidecks, trappentorens en handrail systemen) worden gebruikt op offshore olie- en gas(boor)eilanden en hun ondersteuningsschepen. Houston is dé onmiskenbare wereldwijde hoofdstad in de Olie- en Gasindustrie, met alle oliemaatschappijen en engineering firma’s verzameld in deze ene stad. Het was dus niet meer dan logisch dat Bayards 10 jaar geleden haar deuren opende in Houston. Met experts dicht bij de klant, kunnen wij hen sneller en beter bedienen en ook de specifiek Amerikaanse gebruiken en regels “vertalen” voor de Nederlandse support teams.

Texas is ook één van de vooraanstaande markten voor de medische industrie, een andere belangrijke markt voor Bayards die helikopterdecks (bovenop ziekenhuizen) nodig heeft. Onlangs heeft Bayards twee voormalige Amerikaanse leger piloten aangenomen om specifiek deze markt te bedienen.

Welk advies wil je meegeven aan ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Het aannemen van onze twee Amerikaanse veteranen is één van de vele stappen die we hebben genomen om te integreren in de Amerikaanse zakencultuur. Als Europeaan val je zeker op, maar Texanen zijn zakelijk traditioneel en conservatief en zullen zich niet snel toeleggen op iets nieuws of een onbekend persoon. Zij zijn altijd correct en open als er interesse is voor iets; zo niet, dan is hun enthousiasme snel weg. Doorzettingsvermogen en toewijding zijn dan ook essentieel voor deze markt. Het kost tijd en vastberadenheid om jezelf/het bedrijf te bewijzen en geaccepteerd te worden. Maar als dit lukt, is er een enorm potentieel.

Een ander advies dat is kan geven aan ondernemers is om rekening te houden met een extreem hoge service behoefte, zowel privé als zakelijk. Dit is een 24-uurs economie: mensen hebben zelden vakantie en verwachten de beste service. Zakelijk gezien betekent dit dat de organisatie klaar moet zijn om snel en correct te reageren, korte doorlooptijden moet hanteren en snelle service bij onderhoud of vervanging moet bieden, zonder al te veel vragen te stellen! Ondanks dat er 6,5 miljoen. mensen wonen in Greater Houston, is dit toch een kleine gemeenschap, dus je zal je best moeten doen voor een goede naam.

Maar Texas – en Houston in het bijzonder – is een fantastische plek om te leven, werken en te succesvol te zijn.


Wilt u meer weten over Bayards, bezoek dan hun website www.bayards.nl