Kun je ons iets vertellen over je bedrijf?

Boskalis is een toonaangevende wereldwijde maritieme aannemer en dienstverlener in de sectoren offshore energie, baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme services. Wij bieden onze klanten creatieve en uitgebreide oplossingen gericht op veiligheid, betrouwbaarheid en milieuduurzaamheid op gebieden zoals de ontwikkeling, bouw, inspectie, reparatie en onderhoud en ontmanteling van offshore en onshore energieproductiefaciliteiten in 90 landen verspreid over 6 continenten. Samen met 10.700 toegewijde professionals, die onze 900 gespecialiseerde schepen in bedrijf stellen en onze strategische zakelijke partnerschappen cross-promoten, behoud ik zeker een gevoel van integriteit en variëteit. Boskalis heeft het vermogen en de stabiliteit om klanten een unieke innovatieve benadering te bieden voor een breed scala aan maritieme activiteiten, waarin ik me specialiseer als commercieel manager van logistiek management in het cluster Offshore Energy. Een functie die ik nu voor zes jaar bekleed, na te zijn overgestapt van een engineering functie die ik 3 jaar heb uitgeoefend.

Waarom heeft uw bedrijf voor Texas gekozen?

Texas, met name Houston, wordt beschouwd als de internationale hub voor olie, gas en hernieuwbare energie. Alle belangrijke spelers in deze industrieën zijn gebaseerd op of zijn minimaal aanwezig in Houston. De stad biedt mogelijkheden om contact te leggen met andere wereldleiders en zo uitbreiding van je bedrijfsportfolio te stimuleren. Het was niet alleen een strategische, maar een noodzakelijke beslissing om Boskalis hier in de markt bekend te maken. Door de overname van Dockwise en Smit Salvage is Boskalis hier al meer dan 35 jaar gevestigd.

 

Wat voor soort advies kun je geven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

In vergelijking met Europese normen kunnen zakelijke transacties iets minder formeel worden gedaan. Hoewel de context en de ernst van de transacties waar blijven, zijn de esthetiek en locatie eerder casual. Kleding, bijvoorbeeld, is niet beperkt tot jurken, pakken en stropdassen. Natuurlijk, moet je je bewust zijn van het karakter van de gelegenheid en je daarnaar kleden. Maar de algemene vuistregel is dat zakelijke casual helemaal acceptabel is. Wat betreft locatie: kijk verder dan de directiekamer. Texanen houden ervan om te genieten van hun tijd en hebben plezier bij elke kans die ze krijgen! Breid uw vergaderingen uit met een lunch in een lokaal, of beter nog, nieuw restaurant (en er zijn schijnbaar eindeloze opties om uit te kiezen) of nodig een potentiële klant uit voor een drankje in een gastropub of een biertuin in een chique deel van de stad. Houstonians houden van hun lokale sportteams en jaarlijkse evenementen zoals de Houston Livestock Show en Rodeo. Neem een ​​klant mee naar een college of professionele sportgame. Koop wat cowboylaarzen en bekijk de rodeo in een box-suite op een van de vele gehouden feesten. Een van de beste netwerkmogelijkheden hier is de BBQ Cook-Off aan het einde van februari, voordat de rodeo start die een maand duurt. Kort gezegd, zaken worden gedaan door verbinding te maken via een gedeelde ervaring. Door je aanpak aan te passen en te profiteren van het grote netwerk van Nederlandse expats hier, ben je goed op weg om nieuwe horizonnen voor jezelf te creëren en een stempel op je bedrijf in deze stad te drukken.


Als je meer wilt weten over Boskalis, bezoek dan hun website door hier te klikken.