Kunt u iets vertellen over eVision?

eVision is een Nederlands softwarebedrijf, dat sinds haar oprichting in 2008 tot leider en innovator in operationele veiligheid is uitgegroeid. Als Sales Director US bij eVision vertegenwoordigt Alexander Huijsmans—samen met collega’s in het hoofdkantoor in Den Haag en het kantoor in Woodlands, Texas—het salesteam van eVision in de Verenigde Staten.

Control of Work

Control of Work (CoW) is het focus gebied van eVision. CoW omvat alle processen om veilig werken binnen gevaarlijke industriële omgevingen mogelijk te maken. Belangrijk hierbij zijn:

  • Het identificeren, analyseren en beheersen van gevaren en risico’s
  • Beslissen of het werk kan en mag worden uitgevoerd
  • Het binnen rigide richtlijnen correct en veilig uitvoeren van het werk

Bij deze processen zijn in ondernemingen meerdere functionarissen betrokken, die hiervoor veel informatie moeten verzamelen, controleren, verwerken en delen. Denk daarbij aan informatie over: regelgeving, werkprocessen, bedrijfsbeleid, huidige staat van de installatie waaraan gewerkt moet worden en andere geplande en lopende werkzaamheden die mogelijk met elkaar kunnen conflicteren.

Draagvlak in de industrie

De software van eVision automatiseert, verheldert en stroomlijnt deze processen. Er is grote behoefte aan Control of Work-software; dit blijkt uit de enorme, positieve marktrespons die eVision heeft weten te genereren. Zo is eVision in slechts negen jaar uitgegroeid tot marktleider in  operationele veiligheidssoftware. Onze software zorgt ervoor dat onze klanten niet alleen de veiligheid kunnen verbeteren en de efficiëntie van hun mensen en processen kunnen verhogen, maar dat dit hen ook aanzienlijke besparingen toedoet. eVision heeft contracten voor de wereldwijde implementatie van haar CoW software oplossingen met onder andere Shell, BP, Total, Statoil, Qatar Petroleum, Qatargas en Repsol-Sinopec. Met een recent globaal contract met wereldwijd opererende olie- en gas maatschappij en een wereldwijd partner netwerk is een goede basis gelegd voor verdere expansie in de Verenigde Staten.

 

Waarom heeft eVision er voor gekozen om een kantoor in Texas te openen?

In verband met de continu stijgende vraag naar innovatieve software oplossingen en services in operationele effectiviteit en veiligheid in de verschillende verticale markten in de VS, heeft eVision een kantoor in Houston. Het is onze doelstelling om lange-termijn relaties te ontwikkelen en onze klanten te ondersteunen in het behalen van hun veiligheid en effectiviteits-doelstellingen. Ons kantoor in Houston zorgt er voor dat we zeer snelle en goede service kunnen bieden aan onze klanten in de VS, een belangrijke sleutel tot ons success.De Amerikaanse industrie is een strategische markt om toekomstige groei te kunnen realiseren. Vanuit ons kantoor in de Woodlands, Texas onderhouden en bedienen wij de contacten in de Verenigde Staten. De samenwerking met de NBSO Texas zien wij als een prachtige kans om meer kennis te vergaren van en meer contacten te leggen in de Amerikaanse Olie, Gas, (Petro)chemische, en andere risicovolle industrieën. Wij kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.

 

Wat voor advies kunt u geven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Hoewel de Amerikaanse cultuur ogenschijnlijk veel op de West-Europese manier van doen lijkt, zul je je als ondernemer toch zeker moeten aanpassen om succes te hebben. Hoewel onze Nederlandse directheid en duidelijkheid wordt geprefereerd (tell it like it is) boven indirectheid, zijn een aantal gespreksonderwerpen absolute no-gos. Humor is belangrijk, maar onderwerpen als politiek, ras, en religie zijn uit den boze. Ook het opbouwen van een hecht netwerk is van cruciaal belang wanneer je zaken wilt doen binnen deze markt. Contact met het NBSO kan hierbij veel helpen. Onderdeel van ons succes is het onderhouden van de contacten en het bieden van oplossingen voor de uitdagingen van de klant. Aan de reactie snelheid en het nakomen van afspraken wordt zeer veel waarde gehecht. Hiernaast is het van belang om een goede business case te hebben naar wat de (financiële) voordelen zijn naast andere voordelen zoals veiligheid en kwaiteit.

eVision Industry Solutions and Services (US) LLC
Alexander Huijsmans, Sales Director US


Wilt u meer weten over eVision, bezoek dan hun website www.evision-software.com