Exportondersteuning

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Houston werkt nauw samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Deze organisatie bestaat sinds 2014 en is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen en biedt Nederlandse ondernemers en bedrijven onder andere ondersteuning bij exportactiviteiten. Onderstaand treft u een overzicht van de verschillende beschikbare regelingen voor Amerika aan.

Zakenpartnerscan

Door het laten uitvoeren van een zakenpartnerscan krijgt u een beter inzicht in mogelijke zakenpartners, die voldoen aan de door u gestelde criteria. Mogelijke zakenpartners in Texas kunnen onder meer handelsagenten, distributeurs, productiepartners of eindgebruikers zijn. Voor deze dienstverlening geldt een eigen bijdrage van € 500,-.
 
Meer informatie kunt u hier raadplegen: Zakenpartnerscans

Informatie op Maat

Bij Informatie op Maat stelt een adviseur Internationaal Ondernemen van het RVO kosteloos een informatiedossier voor u samen, met input van de Ambassade of het NBSO. Met dit dossier krijgt u antwoord op uw vragen over het strategisch benaderen van een buitenlandse markt. Dat kan bijvoorbeeld door een landenvergelijking te maken of door met u in gesprek te gaan over uw internationale strategie.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Informatie op maat

Starters in International Business

De regeling Starters International Business biedt advies en ondersteuning en leidt u in drie stappen naar een internationaliseringsstrategie. Met een adviseur van een van de organisaties waarmee RVO samenwerkt, inventariseert u de mogelijkheden en risico's in het buitenland voor uw onderneming. Samen werkt u naar een actieplan toe.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Starters International Business

Partners for International Business

Partners for International Business richt zich op groepen bedrijven die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Kennisinstellingen kunnen deel uitmaken van de groep. De inbreng van de overheid concentreert zich op economische diplomatie.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Partners International Business

Enterprise Europe Network

Via het Enterprise Europe Network kunt u contact leggen met potentiële samenwerkingspartners zoals distributeurs, agenten, toeleveranciers of afnemers. Ook indien het gaat om het aanbieden van nieuwe technologie of het zoeken naar een oplossing voor een technologisch vraagstuk, helpt het Enterprise Europe Network u zakenpartners te vinden in uw doelmarkt. Anders dan de naam doet vermoeden, valt Amerika ook onder het netwerk.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Enterprise Europe Network