Kun je ons iets vertellen over Jumbo?

Jumbo is een familiebedrijf, gespecialiseerd in heavy-lift verscheping en offshore transport. Wij ontwikkelen al 50 jaar baanbrekende oplossingen voor oceaantransport, het jaar 2018 staat geheel in het teken van ons 50 jarige jubileum! Vanaf 2003 bouwt Jumbo ook aan de offshore installatiemarkt en heeft daar nu een solide staat van dienst opgebouwd. Momenteel beschikken we over een veelzijdige en in eigen beheer ontworpen vloot van heavy-lift schepen die een hefcapaciteit kennen van 650 tot 3.000 ton. Twee van onze schepen zijn de DP2 Heavy Lift Construction Vessels. Wij geloven dat engineering, bewustzijn voor veiligheid én milieu van groot belang zijn om een operatie op een goede manier op te pakken. Daarom heeft Jumbo geïnvesteerd in de nieuwste en geavanceerde engineermethodes, -software en -apparatuur. Ons succes is gebaseerd op de sterke klantrelaties die wij opbouwen. Wij stellen ons op als partner en streven ernaar onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. 

Onze offshore divisie heeft een kantoor in Houston. Onze shipping divisie heeft haar hoofdkantoor in Red Bank, NJ en gedeeltelijk in Houston. 

 

Waarom heeft Jumbo gekozen voor Texas?

Texas is een zeer belangrijke staat voor de (offshore) olie- en gasmarkt, dit is voor Jumbo de belangrijkste markt. Bovendien zijn de grote EPIC-contractanten en expediteurs allemaal in Texas vertegenwoordigd, veel van onze klanten hebben daarom ook een kantoor in Texas. Met een lokaal kantoor van Jumbo in Houston kunnen we onze projectteams beter bijstaan en zorgen voor een efficiënte aanpak van projecten. Maar belangrijker nog, dat er makkelijk rechtstreeks contact met de klanten gehouden kan worden, we snel kunnen inspelen en op de hoogte blijven van veranderende eisen. 

 

Welk advies wil je meegeven aan de Nederlandse ondernemers die zaken willen gaan doen in Texas?

Dit hangt een beetje af van de sector waarbinnen je opereert. Als het olie en gas gerelateerd is, zou ik adviseren om in Houston een vestiging te hebben. Informatie over projecten van over de hele wereld komt samen in Texas en veel beslissingen omtrent deze projecten worden hier in Texas genomen. Hou er rekening mee dat er niet echt iets van EEN netwerk is, maar vele ondernemers nemen de tijd om je te helpen iemand te vinden die je wilt/moet hebben.

Op dit moment is het een goed tijdstip om kantoorruimte te huren in de 'Energy Corridor', hét business district in Houston, zeker nu de energiemarkt weer aantrekt. 

Zorg verder voor een goede lokale accountant met internationale ervaring voor ondersteuning en advies. En... vergeet niet om op zijn minst de basis te leren over de Texanen, Astros en Rockets! ;-)


Wilt u meer weten over Jumbo, bezoek dan de website www.jumbomaritime.nl