Kun je ons iets vertellen over Mammoet?

Mammoet helpt bedrijven bij het verbeteren van de efficiëntie tijdens de bouw en het optimaliseren van de bedrijfstijd van installaties. Daartoe bieden wij oplossingen voor het hijsen, transporteren, installeren en ontmantelen van grote en zware constructies in de petrochemische, offshore, energie en civiele sector. Wij geloven dat onze business draait om tijd: uptime, doorlooptijd en tijd om te leveren aan de markt. Voor onze klanten is tijd letterlijk geld. Daarom streven we er altijd naar om hun deadlines naar voren te halen. Dit vraagt om een geïntegreerde dagelijkse inspanning die gedeeld en gedragen wordt door iedereen die bij Mammoet werkt, in elk aspect van onze service: creatieve engineering, zorgvuldige planning en een veilige levering.

Al meer dan 200 jaar staan wij bekend om onze state-of-the-art apparatuur en onze unieke aanpak, maar het vertrouwen van onze klanten heeft ons gebracht waar we nu zijn. Hun vertrouwen inspireert 5.000 Mammoet-professionals om elke dag weer alles te geven en echt een verschil te maken in projecten, wereldwijd.

 

Waarom heeft Mammoet gekozen voor Texas?

Mammoet USA werd in 1989 opgericht in Houston, Texas. Het telde toen 50 werknemers. Als groot hef- en transportbedrijf zag Mammoet in dat dit de beste locatie was om haar aanwezigheid in de VS te ontwikkelen. Met name in de buurt van Houston met zijn bloeiende olie- en gasindustrie en de grote concentratie aan raffinaderijen en chemische fabrieken. Een groot percentage van onze Amerikaanse klanten zitten in de petrochemische industrie en zijn gevestigd langs de Gulf Coast. Vanuit ons Amerikaanse hoofdkantoor in Houston zijn we in staat om die klanten snel te bereiken en van dienst te zijn. Daarnaast levert Mammoet ook diensten aan de elektriciteits-, mijnbouw- en civiele industrie, waarvan velen hun hoofdkantoor in Houston hebben. Met deze locatie staan wij dicht bij onze klanten en projecten en het biedt ruimte om onze ultramoderne apparatuur te stallen. Mammoet USA heeft nu zeven vestigingen met meer dan 450 werknemers en een bewezen staat van dienst in de zware lift- en transportindustrie in de VS.

 

Welk advies wil je meegeven aan de Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Stel jezelf open voor de Amerikaanse cultuur en in het bijzonder voor die van Texas. Wees niet bang om uit je ‘comfort zone’ te stappen. En denk na hoe je mensen benadert in gesprekken. Een directe benadering kan soms verkeerd geïnterpreteerd worden.


Wilt u meer weten over Mammoet, bezoek dan de website www.mammoet.com