Kun je ons iets vertellen over MARIN?
 

MARIN is een Nederlands onderzoeksinstituut. We werken samen met de wereldwijde maritieme industrie om ons doel te bereiken: de ontwikkeling van schonere, veiligere en slimmere schepen en een duurzaam gebruik van de zee. Een schoon en veilig watertransport en duurzame energieproductie op zee vereisen kennis en innovatie. Sinds onze oprichting in 1932 heeft MARIN speciale testlaboratoria geëxploiteerd om onderzoek te doen naar het gedrag van schepen en offshore-constructies. Al in 1970 breidde MARIN zijn activiteiten uit met nautisch onderzoek en training. Numerieke modellen werden gevalideerd met experimenteel werk en toegestaan ​​voor de opname van de menselijke factor in Full Mission Bridge-simulatoren en scheepvaartverkeerssimulators. Gesteund door jarenlange ervaring met modeltesten en computerdiensten, biedt MARIN sinds 1990 wereldwijde metingen en monitoringdiensten aan boord van schepen en offshore platforms. Om onze internationale klanten beter van dienst te zijn, besloot MARIN in 1998 een filiaal in Houston, Texas te openen, om onze Amerikaanse klanten directe ondersteuning te bieden in hun eigen tijdzone. MARIN heeft 370 medewerkers in dienst.

 

Waarom heeft MARIN voor Texas gekozen?
 

Houston is de energiehoofdstad van de wereld. Veel van onze klanten hebben kantoren in Houston. Hun werknemers ontmoeten elkaar tijdens lunches, verjaardagsfeestjes en lokale conferenties. Om de onderzoek behoeften en interesses van deze levendige gemeenschap te kennen, is het essentieel om er deel van uit te maken. Omdat veel bedrijven die betrokken zijn bij het maritieme veld in deze stad zijn gevestigd, worden veel afspraken een op een  en vaak ook last minute gepland. Het volgen van ontwikkelingen in de industrie vanuit Nederland bleek niet haalbaar met slechts korte uitwisselingen tijdens de overlappende werkuren. Om flexibiliteit en ondersteuning aan onze lokale klanten te bieden, hebben we technische capaciteiten in ons kantoor in Houston. In 2015 hebben we onze eerste volledige missie-bridgersimulator in Houston geopend om meer inbreng van zeevarenden in ontwerp- en verificatiestudies mogelijk te maken. We hebben momenteel drie simulatorbruggen om complexe operaties met meerdere schepen te trainen, zoals haven ingangen en offshore-operaties.

 

 

 
 
 
 
 
Wat voor soort advies kun je geven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?
 

Ga er niet vanuit dat zaken in Texas vergelijkbaar zijn zoals in Nederland. Toen ik voor het eerst naar Houston verhuisde, merkte ik dat het gemakkelijk leek om overeenstemming te bereiken. Texanen moedigen anderen aan om hun ideeën na te streven en zullen ondanks alles altijd positief reageren. Ik heb moeten leren dat het woord "interessant" niet noodzakelijk betekent dat mensen geïnteresseerd zijn. Texanen werken hard en presenteren zichzelf goed en zijn over het algemeen minder geneigd om om hulp te vragen. Net zoals overal kost het tijd om de plaatselijke zakelijke gebruiken te leren, dus kom op lange termijn naar Texas.
 


Wilt u meer weten over MARIN, bezoek dan de website www.marin.nl