Wat kun je vertellen over RDS Inc?

Radial Drilling Services Inc. (RDS) werd in 2004 opgericht om een technologie te introduceren  waarmee de olie- en gasproductie geoptimaliseerd kon worden.. De filosofie van RDS is dat een bepaalde technologie toegankelijk zou moeten zijn voor olie- en gasactiviteiten, wereldwijd. Van kleine onafhankelijke exploitanten tot de grote olie- en gaswinningbedrijven.

De technologie van RDS is gebaseerd op de optimalisatie van de productie door gebruik te maken van gepatenteerde drainage methodes voor radiale reservoirs. RDS maakt hiervoor gebruik van extreem hoge hydraulische druk om loodrecht vanuit bestaande producerende putten de omliggende reservoirs te penetreren. Met zich naar buiten uitstrekkende radialen wordt een cirkelvormig drainagepatroon gecreëerd. Hiermee wordt extra productie of een heropleving van de bron verkregen. De radialen zijn open lateralen die tot ongeveer 100 meter in het reservoir doordringen, in elke richting en op elk niveau binnen de bestaande boorput.

Sinds de introductie zijn we gegroeid van traditionele olie- en gasoptimalisatie toepassingen naar geothermische technologie en bieden we een alternatief voor Frac-operaties.

Ons werkgebied is oorspronkelijk in Houston,Texas begonnen maar is nu uitgebreid naar activiteiten over de hele wereld voor de olie- en gaswinning, en de geothermische en frac-vervangende methoden in Europa.

 

Waarom is gekozen voor een kantoor in Houston, Texas?

Houston, Texas is om verschillende redenen gekozen en vooral omdat het centrum van de energiemarkt in Houston ligt. Bovendien is het opzetten van een bedrijf in de VS een eenvoudige en snelle procedure, van naamregistratie tot opzetten en openen van een bedrijf. De zakelijke sfeer in Texas is uitermate geschikt voor startende en op groei gerichte bedrijven. De stad Houston biedt in principe makkelijk toegang tot markt- en overheids aspecten. Door de geografische ligging en goed stadsbeheer is de stad goed bereikbaar voor al onze internationale activiteiten via de luchthaven en de centrale doorgangswegen van Mexico, via de VS naar Canada.

Veel belangrijke bedrijven in de energiesector, zowel uit het binnenland als buitenland, hebben een kantoor in Houston, meer dan in welke andere stad dan ook. Het RDS-kantoor heeft daardoor makkelijk en direct toegang tot de eindgebruikers, in de VS maar ook in het buitenland.

In onze zeer specifieke markt is het verder van belang om goed toegang te hebben tot kennis en know-how op het gebied van mechanica, elektra, pneumatiek en hydraulische systemen, maar ook op het gebied van geologie. Dit is in Houston ruimschoots aanwezig wat gunstig is voor de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf. Hierdoor kunnen we inzetten op nieuwe ontwerpen, R&D en operationele ondersteuning. De ligging, houding en kennis van Houston, heeft ons enorm geholpen in de momenten dat alles nog booming business was, maar ook op de momenten van de dramatische teruggang van de energiemarkt in 2014 en 2015.

 

Welk advies wil je meegeven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Het allerbelangrijkste is dat je je eigen bedrijf en markt goed moet kennen. Zakendoen in Texas is alleen mogelijk als je kwaliteit en service levert en dat kan alleen als je je bedrijf goed kent en je de toegevoegde waarde van jouw product voor bedrijven kunt aantonen. Professionele kennis wordt hier zeer gewaardeerd.

De Texanen zijn vriendelijk en stellen wederkerigheid erg op prijs. Zorg er voor dat je hun geschiedenis en hun culturele aspecten kent, dit opent makkelijker een goede dialoog dat tot zaken zal leiden. Succes op de markt in Texas, en de hele VS, is direct gerelateerd aan de kwaliteit van de service. Slechte service leidt tot een snelle afstoting van een bedrijf. Er geldt echt ‘the survival of the fittest’. Goede kwaliteit en tijdig leveren is een must. Nederlandse ondernemers zijn hier van harte welkom, niet alleen vanwege de historische relaties, maar wij Nederlanders hebben de reputatie kwaliteit te leveren en staan bekend om onze taalvaardigheid en ons aanpassingsvermogen. Dit geeft ons een voordeel als het gaat om deuren te openen voor een eerste introductie.

Zoals eerder vermeld, is het opzetten van een bedrijf in de VS snel en goedkoop. Er zijn overvloedig veel gekwalificeerde mensen beschikbaar en de markt is overal om je heen. De Texanen verwelkomen buitenlandse ondernemers en buitenlandse ambities, dit vormt een sterke basis voor samenwerking.


Wilt u meer weten over dit bedrijf, bezoek dan hun website www.radialdrilling.com