40 jaar toonaangevend in de offshore

Terwijl de OTC eindigt, kijken we terug op een andere waardevolle Nederlandse aanwezigheid op 's werelds grootste offshore olie- en gasconferentie. We hadden interessante ontmoetingen met andere landen, autoriteiten in Houston en bedrijven welke een vervolg zullen krijgen. Dit jaar werden we vergezeld door plaatsvervangend ambassadeur Heleen Bakker en adviseur voor infrastructuur en waterbeheer, Bart de Jong.

Dit jaar heeft het Holland Paviljoen 1.000 vierkante meter bezet met meer dan 45 Nederlandse leveranciers in de olie- en gasverwerkende industrie.

Na de eerste beursdag hebben we genoten van de grote opkomst tijdens de Holland Network-receptie in het Museum of Fine Arts in Houston. Dit was een geweldige kans om nieuwe contacten te leggen en te genieten van de prachtige omgeving van het museum.

De volgende ochtend hebben we veel geleerd over de Mexicaanse energiesector bij een ontbijt gepresenteerd door het Ministerie van Energie Mexico (SENER) en Claudio De La Cerda, directeur-generaal van Hydrocarbons. De regering van Tamaulipas heeft verteld wat de kansen zijn in hun staat en Susan Childs, Regulatory Policy & Advocacy Manager Americas van Royal Dutch Shell vertelde over de ontwikkelingen in de Golf van Mexico. Nederlandse bedrijven luisterden naar de mogelijkheden voor buitenlandse investeringen in Mexico sinds de energiehervorming in het land.

Tijdens een ontbijt sessie dat wordt georganiseerd door de Nederlandse Foreign Investment Agency, het Netherlands Business Support Office, Houthoff, Rotterdam Partners, Port of Den Helder, The Hague Business Agency, hebben meerdere sprekers gesproken over vloeibaar aardgas (LNG) als een alternatieve energiebron en de toegang tot Europa via de haven van Rotterdam .

We hebben een lange geschiedenis met de OTC, aangezien de conferentie dit jaar 50 jaar bestaat, waarvan de Nederlanders al 40 jaar bijwonen. We zijn dus  heel blij dat we weer zo'n productieve week hadden voor alle betrokkenen en we kijken uit naar de kansen die voortkomen uit deelname aan de OTC.

May 07, 2018

Comments