Kun je ons iets vertellen over Van Beest B.V.?

Van Beest B.V. is een smederij van bijna een eeuw oud en heeft de hoofdlocatie in Sliedrecht. De smederij is gestart om gereedschappen te maken voor de beroemde bagger industrie. Ons belangrijkste productie is de Green Pin shackle wat dient als de verbinding tussen het staaldraad en de lading die daarmee getild moet worden. Deze Green Pin Shackles worden geproduceerd in onze fabriek in Nederland en worden vervaadigd volgens de hoogste veiligheidsstandaarden. We hebben ook een fabriek in Frankrijk waar we haken en andere soortgelijke zaken fabriceren onder de merknaam Excel. Vandaag de dag maken we niet alleen producten voor de bagger industrie, maar ook voor olie- en gas, visserij, general industrie, de bouw en vele andere marktsegmenten waar lifting aan te pas komt. Naast onze fabrieken en sales kantoren in Nederland en Frankrijk  hebben we ook sales kantoren in Duitsland en de Verenigde Staten. Wij distribueren onze producten over 80 verschillende landen en zijn vandaag de dag de marktleider op ons marktgebied.

 

Wat zorgt ervoor dat Van Beest B.V. succesvol is in Houston?

​Een aantal jaar geleden hebben we besloten om een kantoor en distributiecentrum te opnenen in de Verenigde Staten. De reden was dat we graag dicht bij onze klanten en producten wilden zijn. We denken dat het absoluut noodzakelijk is om een productvoorraad te hebben dicht bij de markt om zo een hoog service niveau te kunnen bieden. Nu kunnen we de markt in de Verenigde Staten vanuit de V.S. bevoorraden wat een aantal weken aan shipping bespaard. We hebben voor Houston gekozen, aangezien het de belangrijkste stad is voor de olie & gas markt, wat onze belangrijkse aandachtsmarkten zijn. Er zijn veel besluitvormers en belangrijke distributeurs die de de offshore industrie bedienen gelocaliseerd in Houston. Vanuit ons kantoor in Houston bedienen we de gehele V.S. en Canada met onze voorraad een sterk sales team. Recentelijk hebben we ook een ander distributie centrum geopend in Chicago om ons service niveau verder te verhogen. Sinds we ons in Houston hebben gevestigd is ons marktaandeel aanzienlijk toegenomen.

 

Welk advies wil je meegeven aan Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Texas?

Een belangrijke reden voor ons success is het hebben van een hoog serviceniveau. De V.S. markt verwacht een hoog niveau van service; pas je organisatie daarop aan. We hebben er voor gekozen om lokaal Amerikaans management en andere werknemers aan te stellen. Het voordeel is dat je op deze manier in staat bent om dezelfde taal te spreken als je klanten en een goed begrip hebt van de gewoonten en de manier van werken in de V.S. De general manager moet wel een goed begrip hebben van de Europese cultuur, aangezien hij of zij de brug is tussen het Nederlandse hoofdkantoor en het kantoor in Houston. Naast het feit dat je dicht bij de markt in Texas kunt zijn, biedt een lokaal kantoor ook de mogelijkheid om goed gekwalificeerd personeel aan te nemen.


Wilt u meer weten over Van Beest, bezoek dan hun website www.vanbeest.com