Verschillende ondernemers hebben Houstons betaalbaarheid, robuuste werkkracht en diversiteit aan markten genoemd als reden aan het “Houston Business Journal” om hun startups te laten opereren vanuit Houston in plaats van andere bekende startup regio’s.

Wilson Pulling, CEO en medeoprichter van Aatonomy, een startup die software en een app ontwikkelt om commerciële drones op zichzelf te kunnen laten vliegen, vertelde aan het Houston Business Journal dat de levenskosten in San Francisco in vergelijking tot Houston 44% hoger liggen en dat dat een van de belangrijke redenen was om zich in “The Bayou City” te vestigen in plaats van Silicon Valley.

“Een aantal belangrijke overwegingen in onze vestigingskeuze waren, kosten, levenskwaliteit en de mogelijkheid om talent aan te trekken”, Pulling zei in een interview met het Houston Business Journal. “We hebben een kantoor ter grootte van 75 vierkante meter in Midtown Houston voor onszelf. De enorme economische groei in Austin, heeft het verschil in prijzen tussen Austin en Houston significant gemaakt.”

Ondanks dat Austin nog altijd vele malen beter betaalbaarder is dan San Francisco, heeft de enorme economische groei in de hoofdstad van Texas ervoor gezorgd dat ondernemers nu op andere plekken kijken in Texas. Houston met zijn enorme hoogopgeleide beroepsbevolking is daarmee uitgegroeid tot een logische bestemming voor de bedrijven die een locatie in de “Lone Star State” zoeken.

Lees het volledige verhaal in het Houston Business Journal.

October 19, 2018

Comments