Je bent wie je kent!

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe ideeën en nieuwe contacten. Als ondernemer heb je heel veel ideeën en contacten. Hoe kunnen we de vraag en het aanbod van ideeën en contacten samen brengen? Het eenvoudige antwoord hierop is: actief gebruik maken van elkaars netwerk!

In Texas wonen en werken meer dan 4.000 Nederlanders. Er zijn verschillende netwerken. Deze kennen elkaar wel, maar werken niet samen. Dat is een groot gemis. De Nederlanders die naar Texas zijn gekomen en gaan komen, lopen allemaal tegen dezelfde vraagstukken aan. Bovendien moet iedereen zijn eigen netwerk op gaan bouwen. Waarom zouden wij elkaar daar niet bij helpen!

Connecting the Dutch is een initiatief van the Netherlands Business Support Office. Ieder kwartaal wordt er een bijeenkomst georganiseerd bij een Nederlands bedrijf in Houston.  Dit Nederlandse bedrijf krijgt de mogelijkheid om zich te presenteren. De gastheer en 4 andere Nederlandse ondernemers nodigen ieder 5 (Nederlandse) contacten uit. Vervolgens vindt er een ‘veiling’ plaats van vraag en aanbod Iedereen die naar de bijeenkomst komt heeft een specifieke vraag. Het gaat hierbij om geven en nemen op een basis van vertrouwen. Je deelt kennis, informatie, advies en ook contacten met elkaar. Na afloop heeft iedereen de gelegenheid om contacten met elkaar uit te wisselen.

De doelstelling van Connecting the Dutch is het samenbrengen van vraag en aanbod van en het verbinden van de Nederlandse gemeenschap in Houston.