Het NBSO heeft als doel het bevorderen van de economische (handels) relaties tussen Texas en Nederland om hiermee uw kansen op de Amerikaanse markt te vergroten en te verzilveren!

We hebben een actief en uitgebreid netwerk van Amerikaanse bedrijven, brancheverenigingen en overheidsorganisaties. Daarnaast zijn wij verbonden met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het ministerie van economische zaken. Ook zij hebben het doel om ondernemers en hun bedrijven te ondersteunen. 

Wij bieden praktische ondersteuning aan Nederlandse bedrijven die actief willen worden op de Amerikaanse markt, maar natuurlijk ook aan bedrijven die dit al zijn.

Hieronder een lijst van diensten:

Zakenpartnerscan

Door het laten uitvoeren van een zakenpartnerscan krijgt u een beter inzicht in mogelijke zakenpartners, die voldoen aan de door u gestelde criteria. Mogelijke zakenpartners in Texas kunnen onder meer handelsagenten, distributeurs, productiepartners of eindgebruikers zijn. Voor deze dienstverlening geldt een eigen bijdrage van € 500,-.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Zakenpartnerscans 


 

Starters in International Business

De regeling Starters International Business biedt advies en ondersteuning en leidt u in drie stappen naar een internationaliseringsstrategie. Met een adviseur van een van de organisaties waarmee RVO samenwerkt, inventariseert u de mogelijkheden en risico's in het buitenland voor uw onderneming. Samen werkt u naar een actieplan toe.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Starters International Business

Informatie op maat

Bij Informatie op Maat stelt een adviseur Internationaal Ondernemen van het RVO kosteloos een informatiedossier voor u samen, met input van de Ambassade of het NBSO. Met dit dossier krijgt u antwoord op uw vragen over het strategisch benaderen van een buitenlandse markt. Dat kan bijvoorbeeld door een landenvergelijking te maken of door met u in gesprek te gaan over uw internationale strategie.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Informatie op maat


 

Partners for International Business

Partners for International Business richt zich op groepen bedrijven die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Kennisinstellingen kunnen deel uitmaken van de groep. De inbreng van de overheid concentreert zich op economische diplomatie.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Partners International Business


 

Enterprise Europe Network

Via het Enterprise Europe Network kunt u contact leggen met potentiële samenwerkingspartners zoals distributeurs, agenten, toeleveranciers of afnemers. Ook indien het gaat om het aanbieden van nieuwe technologie of het zoeken naar een oplossing voor een technologisch vraagstuk, helpt het Enterprise Europe Network u zakenpartners te vinden in uw doelmarkt. Anders dan de naam doet vermoeden, valt Amerika ook onder het netwerk.

Meer informatie kunt u hier raadplegen: Enterprise Europe Network

 

 

Aanvullende diensten:
 • Het verstrekken van marktinformatie en marktkansen voor Nederlandse bedrijven
 • Het bieden van Informatie op Maat: een informatiedossier of landenvergelijking met concrete, betrouwbare en actuele informatie
 • Het  bieden van ondersteuning bij het identificeren van en introduceren bij potentiële zakenpartners middels een zakenpartnerscan
 • Het organiseren van activiteiten om uw kansen te verzilveren en de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in Texas te versterken, zoals:
 • Handelsmissies
 • Matchmaking
 • Seminars
 • Beurzen
 • Netwerkbijeenkomsten
 • Het doorverwijzen naar relevante instellingen en instanties, waaronder brancheorganisaties
 • Het promoten van het handelsimago van Nederland in Texas (Holland Branding)

Of u nu op zoek bent naar algemene of gerichte marktinformatie, partners en afnemers of ingangen bij belangrijke organisaties: wij zijn u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@nbso-texas.com of bel naar +1 8329004949